Raül Colom
Director General

El millor encara ha de venir

INDUSTRIAL ARCOL fa 75 anys. Com van ser els seus inicis?

El nostre camí va començar el 1942, al taller del meu avi a Barcelona, produint des de miralls retrovisors per a motocicletes i automòbils, pilots, botzines … al mirall del llegendari Biscúter.
El meu pare va continuar aquesta tasca i així vam anr creixent. Als anys 70 ja estàvem exportant i en els anys 90 ens vam traslladar a Sant Adrià de Besòs.

Quins han estat els canvis més destacats al llarg de la seva carrera?

Com en la majoria de les empreses del nostre país, el canvi més significatiu ha estat la integració de les noves tecnologies. Això ens ha permès millorar els nostres processos i el nostre sistema de qualitat, alhora que que hem afegit nous productes … és a dir, hem crescut.
De fet, el 2008 ens vam traslladar a altres instal·lacions molt més àmplies a La Roca del Vallès

Quins són les seves principals divisions de negoci? A quines indústries us dirigiu?

L’activitat principal són els retrovisors, pilots i cortines. En els últims anys i amb la integració de noves tecnologies en els nostres productes, hem incorporat sistemes d’assistència de conducció com càmeres i monitors. La nostra gamma de productes es pot trobar en autobusos, autocars, autocaravanes, trens, tramvies i vehicles especials

A quins factors pot atribuir el seu èxit?

Complir 75 anys com a empresa familiar d’èxit és el resultat de l’esforç i la dedicació del nostre equip, socis i proveïdors, però sobretot gràcies als nostres clients. Això no hauria estat possible sense tots ells

Què us fa diferents d’altres empreses del sector?

El factor diferencial de Arcol és la nostra vocació de servei cap als clients. Tots els nostres equips, R + D, Qualitat, Producció … estan totalment involucrats en treballar per oferir les solucions més innovadores, tecnològiques i segures per al nostre client, així com personalitzar els nostres productes d’acord a les seves necessitats

Com veu el futur de Arcol?

Treballarem seguint la nostra filosofia d’innovació, millora per a la seguretat de conducció i sens dubte oferint als nostres clients aquest servei global que va des de la primera idea fins al producte final.

Tot i que crec que el millor encara ha de venir …

El lloc a on les nostres idees es transformen en realitats

Arcol té més de 3000 m2 d’instal·lacions dedicades a administració, producció, logística, laboratoris d’assaig, disseny i I+D. Amb això aconseguim supervisar el desenvolupament dels nostres productes, des de la seva concepció inicial, fins a la fabricació y producció final.

El control total de tot aquest procés, té com a conseqüència un producte final de molt alta qualitat. A més de poder fabricar productes exclusius i personalitzats per necessitats concretes dels nostres clients.

Certificacions, a la feina ben feta

L’esforç per fer les coses bé, es veu sempre recompensat per el més important i satisfactori: el reconeixement, l’acceptació i la valoració dels nostres productes, per part dels nostres clients.

Si a això afegim l’obtenció dels certificats de qualitat ISO 9001:2008 i medi ambient ISO 14001:2004, no podem més que sentir orgull al mirar enrere i veure el camí que ens ha portat fins aquí.

Però el més important és la confirmació de estar en la línia correcta, mirant al futur amb el nostre esperit de superació intacte.

Compromesos amb el medi ambient

“Dissenyar, fabricar i distribuir accessoris d’automoció, líders en qualitat i fiabilitat, respectant el medi ambient”

Així comença la política de Qualitat y Medi ambient de Industrial Arcol. Un document destinat a conscienciar i a motivar a tots els seus treballadors, per una gestió col·lectiva de la qualitat i el medi ambient.